המרכז להערכות שווי לחברות ועסקים

המרכז להערכות שווי

שאלון לביצוע הערכת שווי אונליין

הנחיות למילוי השאלון לביצוע הערכת השווי:

1. השלם את השאלון להלן (5 שלבים) ולחץ על הכפתור "שלח" בסוף ההליך.
2. תוצאות יתקבלו מיידית לאחר השלמת השאלון וניתן בסוף להדפיס את הערכת השווי לקובץ PDF
3. בכדי להקל על מילוי השאלון, חלק מהשדות מולאו באופן אוטומטי לערכי ברירת מחדל. אפשר להשאיר אותם ללא שינוי או לשנותם לערכים שמתאימים לעסק / פעילות שלך, ככל שהם שונים מערכי ברירת המחדל.
4. לאחר מילוי השאלון, תועבר לדף התוצאות הכולל התוצאות הסופיות של הערכת השווי (יש להמתין עד 2 דקות). שם ניתן להוריד הערכת השווי בשתי גרסאות: גרסה מקוצרת וגרסה מלאה – ראה למטה דוגמאות כאלו
5. הפלטפורמה אינה מתאימה להערכת שווי נכסי נדל"ן או חברות בניה ויזמות בתחום הנדל"ן. ואולם ניתן לעשות שימוש במערכת להערכת שווי פעילות הקשורה לתיווך ושיווק נדל"ן.
6. בהמשך ניתן לעיין בהסברים לגבי השדות השונים. ניתן ללחץ על החלק הרלוונטי ולקבל מידע נוסף.
___________________________

מידע אישי

מידע כללי לגבי הנכס נושא הערכת השווי

מידע פיננסי לגבי השנה הנוכחית (2025)

כאן יש למלא את הנתונים לגבי השנה הנוכחית - הכוללים הנתונים בפועל עד עכשיו והנתונים הצפויים עד סוף השנה

מידע פיננסי צפוי

שנת 2026

שנת 2027

הכנסות/מכירות בשנים הקודמות (אם רלוונטי)

מידע חשוב נוסף (שאינו פיננסי):

הון עצמי לעומת התחייבויות הקשורים לפעילות:

נכסים והתחייבויות לא תפעוליים (שאינם קשורים לפעילות):

חלק זה יופיע רק אם הנכס נשוא הערכת השווי הוא מניות

shovy

אי מיל:

איל מיל הוא שדה חובה ויש למלא אי מיל תקין.

שם אישי:

שדה זה אינו חובה. ככל שהינך מעוניין כי הערכת השווי הכתובה תהיה מופנית אליך וכי השם שלך יופיע בה אז יש למלא שדה זה.

שם החברה או העסק:

שם העסק/החברה אינו שדה חובה. אך ככל שהינך מעוניין כי הערכת השווי תכלול את שם החברה או העסק אז יש למלא שדה זה.

מטרת הערכת השווי:

הנתון הזה לא יופיע בהערכת השווי ואינו משפיע על השווי ונדרש לצרכי מעקב פנימי שלנו ושיפור השירות בלבד

מטבע:

שדה זה קובע באיזה מטבע תבוצע הערכת השווי. חשוב למלא את השדות באותו מטבע. למשל אם נבחר $ אז בכל השדות שמתייחסים לסכומים יש לרשום הסכומים בדולרים.

בחלק זה של הטופס יש לרשום סכום מחזור ההכנסות, העלויות תפעול, פחת והוצאות הוניות (השקעות בנכסים) של העסק במשך התקופה הנוכחית. ככל שהערכת השווי נערכת במהלך השנה, יש לכלול בכל שדה לא רק הנתונים מתחילת השנה ועם יום עריכת השווי  אלא גם תחזיות עד תום השנה.

מחזור :

סך ההכנסות ברוטו מפעילות עסקית לפני ניכוי הוצאות (היינו – הכנסות ברוטו). ככל שקיימות הכנסות שאינן נובעות מהפעילות העסקית (כגון הכנסות מהשכרת נדל"ן שאינו קשור לפעילות) אין לכלול אותן כאן.

סך עלויות תפעול:

 סכום ההוצאות הקשורות לפעילות (כגון – הוצאות לרכישת מלאי, שכר עבודה, חומרי גלם). עלויות שאינן קשורות לתפעול העסק לא יכללו כאן.

פחת:

 סכום פחת שנתי הקשור הנכסים הקשורים לפעילות.

הוצאות הוניות:

סך כלל ההשקעות בנכסים הקשורים לפעילות העולה על התמורה ממכירת נכסים תפעוליים. למשל, ככל שמכרת נכס תפעולי (או צפוי למכור נכס עד סוף השנה) ב 40,000 ₪ ורכשת נכס תפעולי חלופי ב 60,000 ₪  – יש לרשום הוצאות הוניות על סך של 20,000 ₪. במקרה שהתמורה ממכירת נכסים עולה על סכום ההשקעה בנכסים, אז יש לרשום את הסכום העודף כסכום שלילי (לדוגמה 4,000 -). שים לב, כי ככל שסכום ההשקעות הנדרשות גבוה יותר, פוחת שווי הנכס.

נכסים שאינם קשורים לפעילות (כגון השקעה בניירות ערך) לא יכללו כאן.

ההסברים לעיל נכונים גם לגבי חלק זה של הטופס. אותם נתונים יש למלא (תחזיות) לגבי השנה הבאה והשנה שלאחריה. לא נשוב על אותם הסברים ונתייחס רק לנתון נוסף שנדרש לגבי שנים אלו.

גידול צפוי בהון חוזר:

סכום הגידול השנתי הצפוי בהון החוזר הנדרש לפעילות בשנה הבאה ובשנה לאחר מכן.

הון חוזר הוא סכום ההפרש בין הנכסים הנזילים השוטפים להתחייבויות השוטפות הקשורים לפעילות. ההון החוזר מתאר את הנזילות לטווח קצר הקיימת בעסק מסוים.

למשל אם עסק נדרש כעת להון חוזר נזיל למימון רכישת מלאי מלקוחות שדורשים תשלום במזומן עבור הסחורה בסך של 50,000 ₪ אז ההון החוזר שלו הוא 50,000 ₪ .

שים לב כי השאלות לגבי ההון החוזר אינן מתייחסות להון החוזר אלא לשינוי (גידול או ירידה צפויים בהון החוזר). על כן, יש למלא כאן רק סכום השינוי הצפוי לעומת רמת ההון החוזר כיום.

למשל אם השנה רמת ההון החוזר הנדרשת היא 50,000 ₪ ורמת ההון החוזר בשנה הבאה צפויה לעלות ל 60,000 ₪- אז הגידול בהון החוזר הוא 10,000 ₪ ויש לרשום בשדה זה בטופס (10,000 ₪).

אם לא צפוי שינוי, יש לרשום אפס. אם צפויה ירידה בהון החוזר, יש לרשום סכום הירידה כסכום שלילי (לדוגמה -400000)

שים לב כי גידול בהון החוזר מקטין את השווי של הנכס (מאחר ונדרשים יותר משאבים לפעילות).

חלק זה  של הטופס מתייחס לשנים שקדמו לשנה הנוכחית. ככל שהעסק הינו עסק חדש יש למלא נתונים רק לגבי השנים בה היה העסק קיים (או החברה קיימת).

שים לב כי השאלות בחלק זה מתייחסות לרווח תפעולי ולא מחזור הכנסות ברוטו. כאן יש לרשום את מחזור הכנסות של כל שנה בניכוי עלויות התפעול. אין לרשום מחזור בנפרד ועלויות בנפרד אלא המחזור בניכוי עלויות הקשורות לפעילות בלבד.

דף זה כולל מידע חשוב מאד לקביעת השווי.

שיעור צמיחה לטווח ארוך הצפוי בעסק /בחברה  :

כאן יש לרשום שיעור הצמיחה  לטווח ארוך הצפוי לגבי העסק (או ההכנסות). שים לב, כי ככל ששיעור הצמיחה ארוך הטווח הצפוי  גבוה יותר, כך ערך החברה/הנכס גבוה יותר. יש להיות זהיר בהערכה זו מאחר ויש לנתון זה השפעה מהותית על שווי הנכס המוערך.

סכום ההון העצמי וסכום החוב:

שני הנתונים האלה והיחס ביניהם חשוב בכדי לקבוע שווי הנכס מאחר וההכנסות מהנכס אמורות לפרוע הלוואות ולהשיב תשואה על ההון העצמי.

יש לרשום כאן את סכום ההון העצמי המושקע בנכס (או ההון העצמי של החברה בהתאם לדוחות שלה).

לדוגמה, אם החוב של החברה הוא 10,000 ₪ וההון העצמי הוא 20,000 ₪, אז יש לרשום 10,000 בשדה של החוב ו-20,000 בשדה ההון כדי לשקף נכונה את שני הנתונים ואת היחס ביניהם.

אם אין חוב בחברה/בעסק –   יש לרשום אפס בשדה של החוב ואפשר  להשאיר 1 כערך של ההון העצמי (סכום ההשקעה ממומן כהון עצמי בלבד -ומהווה 100%).

האם יותר מ-70% מההכנסות נובעות משלושה לקוחות או פחות?

כידוע תלות מהותית במספר מצומצם מאד של לקוחות מקטין את שווי הפעילות מאחר ותלות זו מגדילה רמת הסיכון של העסק/החברה ונדרשת תשואה גבוה יותר בכדי להחזיר ההשקעה מהר יותר (ובכך יורד השווי).

על כן, אם יותר מ-70% מההכנסות של העסק/החברה נובעות משלושה לקוחות או פחות יש לבחור  "כן" בשדה זה ו "לא" בשאר המקרים.

תלות בבעלות העסקה (או באיש מפתח אחר):

תלות באיש מפתח אחד (ובעיקר בעל החברה/העסק) מגדיל את הסיכון ברכישה ובנכס ובכך מקטינה את השווי שלו.

לא כל תלות היינה בעייתית. הכוונה בשאלה היא האם קיימת תלות מהותית בבעלות העסק כך שלא ניתן להחליפו אפילו על ידי העסקת עובדים או אנשים בכירים אחרים.

ככל שקשה מאד להפעיל את העסק ללא בעל העסק אז יש לבחור "כן"בשדה זה.

נכסים וחובות לא תפעוליים:

שני שדות אלו יופיעו רק אם הנכס המוערך הוא חברה (ולא עסק עצמאי או נכס מניב). בשדות אלו, יש לרשום סכום הנכסים והחובות שאינם קשורים לפעילות. למשל השקעה בניירות ערך על ידי החברה תירשם כאן – אלא אם התיק הינו חלק אינהרנטי מהעסק.

 

 

 

 

 

 

Scroll to Top